Bavio M1 kampioen in de Bondscompetitie van 2022-2023

Bavio M1 kampioen Bondscompetitie Mannen Veer 2, afd. 9

De najaarscompetitie heeft ook dit jaar weer positief uitgepakt voor Bavio. Lukte het vorig jaar ons mixteam om van de 7e naar de 6e divisie te promoveren, dit jaar lukte het ons eerste herenteam om hetzelfde kunstje te flikken. 

Vorig competitieseizoen speelde Bavio nog met 3 mixteams en één herenteam. Dit jaar was dat precies andersom en konden er van de heren die overbleven van de mixteams na het uitvallen van de dames- hetzij door blessures, hetzij door zwangerschap - twee extra herenteams worden gevormd. Het mixteam dat vorig jaar promoveerde (met Richard, Thijn, Ravenna en Esmee) had het dit jaar een stuk zwaarder en speelde regelmatig gelijk of wist een wedstrijd net niet naar hun hand te zetten. Zij werden dit seizoen 6e en de meeste spelers hebben helaas besloten om volgend seizoen hun badmintoncarrière ergens anders voort te zetten. Het andere (heren)team met dezelfde opstelling als vorig jaar (Robin, Dorian, Tygo en Stijn) was dit jaar meteen op stoom en wist een derde plek achter beide teams uit de Flevopolder in hun poule veilig te stellen.

Het eerste nieuwe herenteam, bestaande uit Bjorn, René, Manoj en Hillebrandt/Maarten/Hans kwam uit voor Bavio in de herencompetitie met nylon en wist met de wisselende samenstelling de vierde plek in hun poule te bemachtigen. Het team had regelmatig een wedstrijd waarbij het kwartje net de verkeerde kant op viel (5-3) maar wist ook een aantal keren ruim te winnen.

Maar het tweede nieuwe herenteam (Dirk, Wouter, Jason en Tycho), uitkomend in de herencompetitie met veren, wist alle wedstrijden die gespeeld moesten worden te winnen. Vijf keer daarvan met 8-0. De enige tegenstander die het Bavio M1 echt moeilijk maakte, was de Harpoen uit de Rijp. Zowel de uit- als thuiswedstrijd eindigde beide keren in 5-3 in het voordeel van Bavio. Met een ruime voorsprong op de rest (6 punten voor op de nummer 2 - HBV en 15 punten op de Harpoen) werden zij kampioen in hun poule. Op 6 maart werden zij dan ook tijdens de speelavond in het bijzijn van de recreanten gehuldigd.

Volgend seizoen mag het team het een niveau hoger proberen en natuurlijk hopen we dat ze dan weer net zo succesvol zijn als dit jaar.