Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

 

Elke vorm van discriminerend en/of seksueel getinte aandacht in de vorm van woorden, aanrakingen of daden die je onplezierig en ongewenst vindt, is onacceptabel.
Als je ermee te maken krijgt is het belangrijk te weten waar je terecht kunt voor hulp, advies of gewoon een luisterend oor.

Als je iets ziet of meemaakt dat niet kan: praat erover of meldt het. Op deze pagina vindt je daarom alle contactgegevens van de verschillende contactpersonen, contactpunten en plekken waar je naar toe kunt met je verhaal. Ook voor steun en advies vind je hier de juiste contactinformatie.

Vertrouwenscontactpersoon Bavio

De vertrouwenscontactpersoon van Bavio is Ad de Ruijter. Er kan contact met hem worden opgenomen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-13773628.Vertrouwenscontactpersoon Ad zonder achtergrond
Ad is het eerste aanspreekpunt voor onze leden, ouders van jonge leden, instructeurs of bestuursleden die te maken hebben met vragen, vermoedens, meldingen of klachten over grensoverschrijdend of intimiderend gedrag.
Ad heeft als vertrouwenscontactpersoon een onafhankelijke rol binnen Bavio en is daarom geen bestuurslid van de vereniging.

Het bestuur en de vertrouwenscontactpersoon van Bavio zullen m.b.t. grensoverschrijdend gedrag handelen conform het protocol Sociaal Veilige Sportomgeving van de NOC*NSF (protocol Sociaal Veilige Sportomgeving).

Centrum Veilige Sport Nederland

Wil je liever praten met iemand die geen relatie heeft met Bavio? Neem dan contact (mail, bel of chat) op met het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) via: Centrum Veilige Sport Nederland.

Je kunt daar terecht als je denkt dat je slachtoffer bent of dreigt te worden van grensoverschrijdend gedrag. Ook kun je daar terecht als je beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag of hiervan getuige bent.
De gesprekken die tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden zijn altijd privé.

De vertrouwenscontactpersoon van de CVSN geeft algemene informatie, vertelt welke stappen je kunt zetten, helpt met het zoeken naar oplossingen of verwijst je indien nodig door.
De vertrouwenscontactpersoon gaat vertrouwelijk om met je verhaal. Het kan zijn dat andere personen betrokken moeten worden bij een vraag of probleem, maar dit gebeurt nooit zonder dat je hiervoor toestemming hebt gegeven en hiervan op de hoogte bent.

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Ad de Ruijter. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel via 06-13773628.
Ad biedt altijd een luisterend oor en zoekt samen met jou naar een oplossing of antwoord.