Recreatief

Naast de trainingen (onder andere voor competitiespelers) is het bij Bavio ook mogelijk om recreatief te spelen.  Deze spelers spelen 'vrij', in potjes van 20 minuten. Mocht je nieuw zijn bij Bavio: van harte welkom! Hieronder staat meer uitleg over hoe het recreatief spelen in zijn werk gaat. Ben je nog geen lid van Bavio en lijkt badminton je een leuk spel of heb je al een paar keer proef gespeeld en wil je lid worden? Dan ben je uiteraard van harte welkom! Badminton is natuurlijk een leuk en gezellig spel, maar ook één van de snelste racket- en netsporten ter wereld. Daarnaast is badminton heel gezond voor je lichaam. Benieuwd hoe gezond? Lees dan deze vier redenen waarom jij lid zou willen worden van badmintonvereniging Bavio!

Recreatief spelen

Het recreatief spelen gebeurt van 20:00 uur tot 22:30 uur op zowel de maandag- als woensdagavond. Deelname is voor spelers van alle niveaus. Speciaal voor onze vereniging is er een softwareprogramma (hierna ‘de shuffelaar’) gemaakt, dat ons helpt met het vormen van leuke dubbelspelpartijen. Bij binnenkomst geef je je naam op bij de persoon die de shuffelaar die avond op zijn/haar laptop of tablet gebruikt. Elke twintig minuten begint er een nieuwe speelronde, waarbij er een nieuwe indeling wordt gemaakt door het programma. De indeling wordt omgeroepen door de bediener van de shuffelaar. De vier spelers die op een baan zijn ingedeeld mogen daarna zelf gebalanceerde koppels samenstellen voor de partij die ze gaan spelen. Na twintig minuten wordt er ‘tijd’ geroepen en wordt er een nieuwe indeling gemaakt voor de volgende ronde. Om 22:40 uur wordt de shuffelaar uitgezet en is men vrij om zelf partijen samen te stellen.

De shuffelaar

De shuffelaar is een softwareprogramma dat onder ontwikkeling is. Op dit moment zorgt het programma voor willekeurige dubbelspelpartijen. Daarbij zorgt het programma ervoor dat een deelnemer niet dezelfde spelercombinatie op een avond treft. Zo zijn de partijen de hele avond lang divers.

Lees hier de spelregels van badminton, voor het geval je daar nog niet zo mee bekend bent.