Competitie

Informatie seniorencompetitie

Bavio is aangesloten bij Badminton Nederland en neemt deel aan de regionale competitie voor de jeugd en de senioren. In de seniorencompetitie spelen in principe alle spelers vanaf 18 jaar competitie. Echter, zeer talentvolle jeugdspelers kunnen ook al op jongere leeftijd doorstromen naar de senioren. De competitie wordt gespeeld in de regio Noord-Holland van september tot eind januari. Doorgaans nemen zes seniorenteams aan de competitie deel. Via ongeveer twaalf tot veertien wedstrijden wordt beslist welk team in zijn poule het sterkst is. De competitie is zo ingedeeld dat ieder team tegen elk ander team uit zijn poule één keer uit en één keer thuis speelt.

Elk team bestaat uit tenminste twee dames en twee heren. Met het oog op reserves kan een team met één heer en één dame worden uitgebreid. Het is ook mogelijk om een herenteam te formeren. De thuisspelende club zorgt voor scheidsrechters en shuttles.


Per competitiewedstrijd spelen de teams ieder acht afzonderlijke partijen tegen elkaar, te weten:
2x herenenkelspel
2x damesenkelspel
2x gemengd dubbelspel
1x herendubbelspel
1x damesdubbelspel

In een wedstrijd van het herenteam wordt vier keer een mannenenkel en vier keer een mannendubbel gespeeld.

De competitiespelers betalen een aparte bijdrage voor het spelen in de competitie. Voor de aanvang van de competitie krijgen de deelnemers een wedstrijdschema. Bij uitwedstrijden van senioren wordt het vervoer onderling geregeld.

Als het je leuk lijkt om ook tegen andere verenigingen te spelen kan je je bij René Ouendag (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) opgeven als competitiespeler. De competitiespelers krijgen op woensdagavond een uur training van Dirk de Goeij of Richard Louwersheimer. De competitiespelers mogen zowel op de maandag- als op de woensdagavond komen spelen.

Competitie teams

Bavio 1
Bavio 1 (2022-2023)
Esmee Maulus, Ravenna van der Lelie, Richard Louwersheimer en Thijn van Well
Bavio 2
Bavio M2 (2022-2023)
Stijn Feikema, Robin Bartelings, Dorian Bastiaans en Tygo Kenter
Bavio 2
Bavio M1 (2022-2023)
Dirk de Goeij, Wouter Hageman, Jason Meijer en Tycho Louwersheimer
 
Bavio M3 (2022-2023)
Björn de Mul, Manoj Karki, René Ouendag en Hillebrandt Wien/Maarten Meirmans/Hans van Naarden