Training

Heb je interesse in badminton? Dan ben je bij Bavio aan het juiste adres want wij zijn immers de grootste badmintonvereniging van Purmerend. Als jeugdlid krijg je volop de gelegenheid om je te ontwikkelen tot een echte badmintontopper. Jeugdtraining is beschikbaar voor alle jeugd vanaf 8 t/m 18 jaar.

Bavio speelt op maandag- en woensdagavond en op beide avonden gelden voor de jeugd de volgende speeltijden: 18:00 uur tot 20:00 uur. Als jeugdlid ben je welkom op beide speelavonden. Let wel op! Op maandagavond spelen we in sporthal de Vaart en op de woensdagavond in sporthal de Beuk. Zie locaties & baanindeling voor de bijbehorende adresgegevens.

Hoe ziet een speelavond voor de jeugd eruit bij Bavio? Beide speeldagen staan onder begeleiding van een vaste jeugdtrainer. Voor beide speelavonden geldt dat we inloop hebben van 18:00 uur tot 18:30 uur. Tot 18:30 uur heb je vrije keuze om even bij te kletsen met vrienden of vriendinnen of alvast lekker warm te spelen. Om stipt 18:30 uur starten we dan de gezamenlijke warming-up. Wij vinden het belangrijk om als sportvereniging verantwoord te sporten en daarbij is een goede warming-up van groot belang.

Na de warming-up wordt de training vervolgd in twee groepen: de beginners en de meer ervaren jeugd en jeugdcompetitiespelers (Meer informatie kan je vinden op competitie jeugd). Beide groepen krijgen een eigen training.

Ben je beginner dan ga je allereerst kennismaken met badminton. Bavio leert je de spelregels, hoe je jouw racket goed vast moet houden en welke slagtechnieken er zijn. Daarna gaan we verder met looptechnieken en -patronen, maar ook met bijvoorbeeld wedstrijdjes.

De meer ervaren spelers en competitiespelers krijgen een eigen training die bestaat uit moeilijkere oefeningen, vaak een combinatie van slag- en looptechniek. Daarnaast gaan ze ook aan de slag met tactiek en conditie.

Alle speelavonden ronden we altijd af met een leuk spelletje.

Ben je enthousiast geworden? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op om geheel vrijblijvend een keer mee te doen (maximaal drie keer). Je kan je ook nu inschrijven via ons digitale inschrijfformulier!